Zaaibommetjes

ZaadBom.com is de leverancier voor Zaaibommetjes. Wij verkopen losse Zaaibommetjes en Zaaibommetjes per 1, 5 of 10 stuks.

Wat zijn Zaaibommetjes?

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Zaaibommetjes zijn kleine balletjes van aarde, klei en zaden. De zaden zitten goed beschermt in de mix van aarde en klei. Hierdoor hoeft de Zaaibommetjes ook niet geplant te worden.

Hoe werken Zaaibommetjes?

Gooi, rol of leg de Zaaibommetjes naar zijn bestemming. Zodra de Zaaibom in aanraking komt met water zal de Zaaibom langzaam uit elkaar vallen en zullen de zaden ontkiemen. Als het niet regent (of de Zaaibommetjes geen water krijgen), gebeurt er niets. De zaden liggen veilig beschermd in de zaadbom tot de omstandigheden geschikt zijn en het met name voldoende nat is. Spannend wanneer de Zaaibommetjes barsten en de eerste zaden ontkiemen!

Gekleurde Zaaibommetjes

Nieuw: Kleurrijke Zaaibommetjes! Onze Zaaibommetjes zijn niet alleen meer bruin maar komen in verschillende kleuren. Vanaf de eerste seconde zijn ze er om jouw wereld een beetje kleurrijker te maken. Gooi het gewoon weg, wacht op de volgende regenbui (of pak een gieter) en laat je opfleuren! Uit deze kleurrijke knikkers groeien in korte tijd kleurrijke bloemen.

Hoe plant ik Zaaibommetjes?

Onze speciale mix van klei, grond en zaden zorg ervoor dat je de Zaaibommetjes niet hoeft te planten in de grond.

Bekijk hier ons aanbod Zaaibommetjes

 

Zaaitijd Zaaibommetjes

Bij Zaadbom.com verkopen we verschillende soorten Zaaibommetjes. Niet alle zaadjes hebben dezelfde zaaitijd. Daarom hebben wij een handig overzicht gemaakt met de zaai- en bloeitijd per soort.

Kleurrijke zaaibommetjes: maart t/m september
Bijenmix: maart t/m juni
Vlindermix: maart t/m juni
Zonnebloemmix: maart t/m mei
Wildbloemenmix: maart t/m juni
Vogelmix: maart t/m mei
Madeliefjesmix: maart t/m mei
Vergeetmenietjesmix: juli t/m september

Bloeitijd Zaaibommetjes

Kleurrijke zaaibommetjes: juni t/m oktober
Bijenmix: mei t/m augustus
Vlindermix: mei t/m augustus
Zonnebloemmix: juli t/m september
Wildbloemenmix: mei t/m september
Vogelmix: mei t/m augustus
Madeliefjesmix: mei t/m augustus
Vergeetmenietjesmix: april t/m mei