Zaadbommen

Zeg je zaadbommen dan zeg je bloemen en natuur! Gooi een zaadbom en geef kleur aan je tuin, je buurt, in een pot op je balkon, in de berm of op een open stukje grond! Want hoe meer bloemen, hoe meer voedsel er is voor de vlinders, vogels en bijen. Gooi een zaadbom ….. wachten op een regenbui (of gebruik een gieter) en de zaadbommen doen de rest!

Hoe werken zaadbommen?

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Zaadbommen zijn kleine balletjes van aarde, klei en zaden. De zaden zitten goed beschermt in de mix van aarde en klei. Hierdoor hoeft de zaadbom ook niet geplant te worden. Gooi, rol of leg de zaadbom naar zijn bestemming. Zodra de zaadbom in aanraking komt met water zal de zaadbom langzaam uit elkaar vallen en zullen de zaden ontkiemen. Als het niet regent (of de zaadbom geen water krijgt), gebeurt er niets. De zaden liggen veilig beschermd in de zaadbom tot de omstandigheden geschikt zijn en het met name voldoende nat is.

Spannend wanneer de zaadbom barst en de eerste zaden ontkiemen!

Lees verder
Dag 8
Dag 16

Zaadbommen – wat is het?

Zaadbommen, zaadgranaten, Seed Bombs of groeiende projectielen. Er zijn veel namen voor de bolletjes aarde, klei en zaden. De zaden zitten goed beschermt in de mix van aarde en klei. Hierdoor hoeft de zaadbom ook niet geplant te worden. Gooi, rol of leg de zaadbom naar zijn bestemming. Zodra de zaadbom in aanraking komt met water zal de zaadbom langzaam uit elkaar vallen en zullen de zaden ontkiemen. Als het niet regent (of de zaadbom geen water krijgt), gebeurt er niets. De zaden liggen veilig beschermd in de zaadbom tot de omstandigheden geschikt zijn en het met name voldoende nat is. Afhankelijk van het weer is de ideale werptijd tussen april en augustus.

Spannend wanneer de zaadbom barst en de eerste zaden ontkiemen!

Hoe worden de zaadbommen geproduceerd?

Elke zaadbom wordt liefdevol en met de hand gemaakt. De eerste stap is altijd om de grond zorgvuldig te zeven, zodat de zaadbommen vrij zijn van kleine takjes of stenen. Daarna wordt de aarde samen met kleipoeder, zaden en water in een grote blender gedaan, die na een tijdje een vochtige, plakkerige massa uitspuugt. Deze verdelen we in gelijke porties, die we vervolgens tot balletjes van ongeveer 2,5 cm groot rollen, onze zaadbommen. Eenmaal droog zijn de zaadbommen keihard en klaar voor minimaal 2 jaar!

Eenjarig of meerjarig…dat is de vraag!

Voor onze zaadbommen gebruiken we zaadmengsels waarvan de meeste eenjarige zijn. Sommige zaadbommen bevatten ook enkele meerjarige zaden. Wat betekent dat? Bij de eenjarige zaadmengelingen betekent dit dat u het eerste jaar na het zaaien de bloemenweide in al zijn glorie kunt bewonderen en niet hoeft te wachten tot volgend jaar of zelfs het jaar daarna. Kieming begint ongeveer 14 dagen na verspreiding. Na in totaal 6 tot 8 weken staan ​​je kleurrijke wilde bloemen, afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden, in volle bloei. Kort voor het einde van de bloei zullen de wilde bloemen zichzelf opnieuw uitzaaien, dus met een beetje geluk kun je het volgende jaar opnieuw genieten van prachtige bloemen.

Zaadbommen bestellen

Ruime keuze in zaadmixen, een bijzondere vormgeving en een haast symbolische waarde: zaadbommen van Zaadbom.com. Bestellen kan eenvoudig online via de website. Grotere aantallen nodig? Een eigen label of een ander uniek idee? Neem contact met ons en we kijken samen naar de mogelijkheden.